Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bűvésztrükk : mester fokozaton (magyarázattal mint a többi)

2011.02.28

Ez egy nagyon nezéz, bonyolult kártyatrükk, de ha jól sikerül, akkor mindenki elámul rajta. (nem szabad a trükk során pörgetős keverést használni!!!)

Kellékek: Egy 52 lapos francia kártyapakli

Látvány: A Néző szeme láttára megkevered a paklit. Leveszed a pakli felső 26 lapját, majd két részre osztod (13-13). Ugyanezt megcsinálod a pakli maradék huszonhat lapjaával. Tehát van négy kispaklid. Az első tizenhármas kispakli lapjai közé rakod a harmadik kispakli lapjait. Ugyanezt megcsinálod a másodikkal és a negyedikkel. Így marad két huszonhatos paklid. Egymásra teszed őket, majd csettintesz a pakli fölött, és tádám: megmutatod a nézőnek, hogy a piros lap után fekete jön, azután piros, és ezt végigmutathatod az egész paklin, mindig ugyanez lesz a sorrend.

Előkészület: Felül legyen a 26 piros lap, alul pedig a 26 fekete.

Trükk: Úgy kevered meg hamisan a paklit, hogy felül megmaradjon a 26 piros lap, alul pedig a 26 fekete. Ezután már simán megy: leveszed a pakli felső 26 lapját, majd két részre osztod (13-13). Ugyanezt megcsinálod a pakli maradék huszonhat lapjaával. Tehát van négy kispaklid. Az első tizenhármas kispakli lapjai közé rakod a harmadik kispakli lapjait. Ugyanezt megcsinálod a másodikkal és a negyedikkel. Így marad két huszonhatos paklid. Egymásra teszed őket, majd csettintesz a pakli fölött, és tádám: megmutatod a nézőnek, hogy a piros lap után fekete jön, azután piros, és ezt végigmutathatod az egész paklin, mindig ugyanez lesz a sorrend.

 

Hatás:
A néző négy csomagra emeli a paklit, majd a csomagokat a bűvész által meghatározott módon megkeveri. A négy ász rejtélyes módon a csomagok tetején jelenik meg


Kellékek:
Egy pakli francia kártya

Előkészületek:
Titokban tegyük a négy ászt a pakli tetejére

Bemutatás:
Adjuk a nézőnek a csomagot, majd kérjük meg, hogy emelje azt el négy, nagyjából egyenlő részre. Figyeljük meg, hogy az eredetileg a pakli tetején lévő lapok hová kerülnek! Ezt jegyezzük meg jól, mert fontos a trükk sikeres bemutatásához!

Kérjük meg a nézőt, hogy vegye fel az első csomagot (aminek a tetején nem az ászok vannak!), és tegye be a felső három lapot az adott csomag aljára. Most a csomag tetején lévő három lapot ossza ki egyesével az asztalon maradt csomagokra.

Ismételjük ezt meg a többi három csomaggal is, ügyelve arra, hogy az utolsó csomag az legyen, aminek a tetején az ászok vannak. Ha jól csináltuk a trükköt, akkor a nézőnek adott utasításoknak és a pakli beállításának köszönhetően most az ászok vannak a csomagok tetején.

Ilyenkor már nincs más dolgunk, mint megkérni a nézőt, hogy nézze meg a felső lapokat, majd az álmélkodás után gyűjtsük be az elsimeréseket! :)

 

 

 

 

 

King Rising levitáció

A Balducci levitáció egyik legegyszerűbb, külső segédeszközt nem igénylő továbbfejlesztése a King Rising. Előnye, hogy a lebegés látványosabb - hátránya viszont, hogy olyan előkészületet igényel, ami miatt el kell takarnod a lábadat. Ez legtöbbszőr egy kabát segítségével történik, de szerencsés esetben a figyelem más irányba terelésével vagy a közönséget már "trükkre készen" várva is megoldható. Az előkészület kivitelezésével kapcsolatban mindenki mást tanácsol - van aki szerint jó ötlet például lábeltakarás közben valami olyasmit mondani, hogy "a legtöbb bűvész eltakarja így a lábát amikor lebeg és csak a cipője orra látszik ki, de én most megpróbálom enélkül", mások azt tanácsolják, hogy semmit se mondj arról, hogy mit fognak látni. A lebegés után hasonló, takarást igénylő rész következik. A szemlélő helyzete itt is kulcsfontosságú, de a Balduccival szemben ez a trükk oldalról, nem pedig félig hátulról nézhető.

Az első takarás/figyelemelterelés alkalmával a közönségtől távolabb lévő lábaddal ki kell lépned a cipődből. A cipő nélküli lábad 90°-ban befordítva, a sarkad az üres cipő sarkához kell nyomnod, a másik cipőhöz szorítva azt. A cipő nélküli lábad lábujjhegyére állva, a másik lábad és a cipőt a levegőben tartva, oldalról nézve úgy tűnik, mintha mindkét lábaddal lebegnél - a mezitlábas, földön lévő lábadat a nadrágod takarja. 90°-nál kisebb szöget alkalmazva a takarásra jobban kell figyelni, viszont kevésbé kell oldalra dőlnöd egyensúlyozás közben, ami természetesebb látványt nyújt.

Pohárlebegtetés

Látvány:a bűvész megfog egy poharat, elengedi és vajon mit csinál?...Lebeg.

Magyarázat:Az a pohár nem sima hanem papír.Szóval:kivágunk egy kis lyukat az oldalán úgy a közepe fele(Akkorát,hogy a hüvelykujjunk beleférjen.)Ehhez a trükkhöz persze jobb a fehér papírpohár,mint az átlátszó(nekem csak átlátszó volt , de aki így járt, mint én, annak azt ajánlom, hogy alufóliával csomagolja be(én is úgy csináltam))Na folytatom a trükköt:abba a lyukba ugye ha minden igaz belefér a hüvelykujjunk.Amikor ezt a trükköt adjuk elő megmutatjuk az üres kezeinket(akár meg is nézheti a néző, hogy nem ragasztós), felvesszük a poharat, észrevétlenül beledugjuk a hüvelykujjunkat a lyukba, egy ideig ,mintha "hipnotizálnánk"
a poharat, aztán szépen lassacskán elengedjük, de a pohár nem fog leesni, mert a mi pici ujjacskánk titokban benne van a lyukban:)

 

 

Balducci levitáció

Bár ennél a trükknél egyszerűbb megoldást elképzelni igen nehéz lehet, segítségével mégis nagy hatás érhető el, ha jól van kivitelezve. A Balducci levitáció nem más, mint egy lábon lábujjhegyen állás a megfelelő szögben állva. Állj 2,5-3 méterre a közönségtől, és legalább 45°-ban - vagy jobban - fordulj el tőlük, úgy, hogy a sarkad legyen közelebb hozzájuk (ha 6 óránál állnak, a lábad eleje nézzen 10-11 óra felé). Miközben a távolabbi lábad - a nadrágod, a másik talpad és a választott látószög miatt takarásban - lábujjhegyre emelkedik, a nézőkhöz közelebbi lábad is emeld fel vízszintesen. Rövid idő után ess vissza a talajra - ha túl sokáig csinálod, rájönnek a trükkre.

A trükk egyszerűsége miatt fontos az előadásmód. A neten keringő leírásokban azt tanácsolják, hogy ne mondd meg előre, hogy mit fogsz csinálni, mert így már mielőtt elkezdenéd, a megoldáson fognak gondolkodni. David Blaine olyasmiket mond például, hogy "Mutathatok valami szokatlant?" vagy "Látjátok a lábamat?", esetleg "Valami furcsa erőt érzek itt a talpam alatt...". Sokan azt azt tanácsolják, hogy néhány egyszerűbb kártyatrükkel győződj meg először a közönség fogékonyságáról, és ezt a trükköt csak akkor mutasd be, ha azokat jól reagálták le.
 
 
 
HOGYAN LEBEGJÜNK???????
tehát látvány ! a bűvész elkezd emelkedni hogy lehet? A nézők ámulnák!!!!!
 
magyarázat:Elöl kivan vágva a gatya hogy a lábát kitehesse az elötte lévő kis zsámolyra de figyelnünk kell arra hogy a nézők a hátunkat lássák. PL: Kivan vágva a gatya combunktól bokáig FIGYELEM NEM A LEGALJÁIG! alatta van még egy ugyanilyen gatya háttal állunk elöttünk van egy kissebb zsámoly kivesszük pl. a jobb lábunkat azzal a zsámolyra lépünk természetesen a cipőt rögzítsd a gatyához jobb lábaddal a zsámolyra léptpél  és ez ugy néz ki mintha lebegnél hátulrol a bal lábad megemeled a jobb lóg !(mármint a cipő a gatyával ) ÍGY EZ A HATÁS OLYAN MINTHA LEBEGNÉL..........
 

A néző emelte elrükk: A bűvész megkever egy paklit majd lerakja az asztalra. A nézővel elemelteti 3 felé. Majd mind a három pakli alsó lapját kitalálja.

Magyarázat: Megkevered a paklit és titokban megnézed és megjegyzed az alsó lapot(Legyen pl:kör 10).Lerakod az asztalra és a nézővel 3 felé emelteted. Legyen mondjuk a sorrend a bel oldali kupac alján van a lap amit megnéztünk. A középsőt és a jobb oldalit nem tudjuk. De most jön a trükk.
Mint okos bűvész nem azzal a kupaccal kezdünk amelyiket tudjuk. Hanem a jobb oldalról és azt mondjuk, hogy annak az alján van a kör 10-es. Felhívjuk a nézők figyelmét, hogy jól figyeljenek és jegyezzék meg a lapokat amiket mondasz,mert a végén kiderül sikerül e trükk. Megnézzük a jobb oldali kupac alján lévő lapot de úgy, hogy azt a nézők még ne lássák.(legyen mondjuk káró Ász) Ezt mondjuk a középsőre.Megnézzük a középsőt is. És azt mondjuk az utolsóra. Majd amég a 3 lapot szépen elrendezzük a kezünkben kevergessük mert rájönnek, hogy nem stimmel a sorrend.Kérdezzük meg milyen lapokat mondtunk. Sorban mondják és mi sorban rakjuk a kupacok tetejére. És persze hangoztatjuk, hogy nem mi hanem ők emelték el a paklit.

a megjelenő pénz

Látszat:a büvész a néző felé mutat egy üres gyufásdobozt. Betolja, csettint egyet, majd kitolja, és benne van egy érme.
Előkészület: kitoljuk a dobozt, és a belsejének az élére rárakja az érmét. de úgy rakjátok rá az érmét, hogy kb. fél centire legyen rajta. Aztán betolja,és aztán minden megy a leírtak szerint. UI: figyeljetek ara hogy erősen toljátok be a dobozt! ja, és még azt nem mondtam hogy saját találmány:)

Amazing coin trick (pénz felezés)


Kellékek: 3 érme(1 pénz és osztható párosa pl.2ft=1ft+1ft)és 1 átlagos kés.

Látvány:A fickó tenyerébe helyez 1 érmét 3 szor rácsap a pénzre(nem olyan erősen!) és a tenyere aljáról ki jön "fele-fele" mintha ketté vágta volna!( pl.: 10 ft-nek az 5ft,5ft) remélem érted!

Magyarázat: Az előadás elött 2 újjad közé behejezed az érméket(pl.5ft- és 5ft-t.) hogyha mutatod a tenyered NE látszodjón, és a 10 ft belerakod a tenyeredbe és ráücc lazán hármat az utolsó ráütésnél amikor ráücc észrevétlenül felveszed(ráücc és gyorsan felveszed) és az ujjaid közt elenkeded a 2 pénzérmét a másikat(10 ft-t) megtartod a kezedben a késsel együtt...

Hol a varázspálca?

fölveszel egy órát és belecsúsztatod a pálcádat,hogy a kézfejednek támaszkodjon.amikor bemész a 3-4 ember elé fontos,hogy ne mutasd a kézfejed.ráteszed a kendőt a kezedre és előhúzod a pálcát.
remélem érthető!ezt a trükköt előadás elején ajánlatos használni!

 

 

pénz az üdítős dobozban

a trükk: a bűvész fog egy 0,5 l-es üdítős dobozt és egy pénz érmét. az érmét a doboz aljához üti majd elveszi a kezét és eltűnt a pénz. kibontsa a dobozt egy kicsit habzik,egy pohárba kiönti a folyadékot majd aztán megrezgeti a dobozt és lehet hallani a pénzt,majd ki is ejti.

a trükk: amikor ráüti az aljára akkor otthaddja de ezt a nézők nem látják (a videóban meglehet nézi). a dobozt a tenyerére teszi és a pénz is a tenyerére esik. kinyitja a dobozt és amikor habzik akkor ejti bele de a néző ezt nem látja a hab miatt. a többit már tudjátok.
 

érme átdörzsölése az asztalon

Látvány a bűvész beteszi az egyik kezét az asztal alá. Letesz egy érmét az asztelre a fentlévő kezével elkezdi dörzsölni, és az átmegy a másik kezébe.
Kellékek: érme, szervant
Magyarázat: mikor elkezded dörzsölni minden apro és pici muzulattal egyre hátréb huzod az érmét.
mikor az belesett a szervant-ba kiveszed és felmutatod az asztalalatt lévő kezedet.
FONTOS: a néző(k) csak veled szemben ülhetnek/állhatnak mert oldalróól meglátják hogy huzod hátrafele az érmét
 
 
 
ENNYI REMÉLEM TETSZET  KÖSZI HOGY OLVASTÁTOK ZIASZTOK.)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

taking

(MarioBuh, 2022.06.30 12:53)

An aphorism is a literary device that uses a short, clever saying to express a general truth.
https://strekatilo294.com
Your wish is my command.
Fall seven times, stand up eight.
If you can do something, then you need to do it for the good of others.
Picture of Benjamin Franklin and a caption that says "Aphorist Extraordinaire"
Shifting gears a little, let’s talk about one of the world’s greatest aphorists – Benjamin Franklin.
search bar with "what use aphorism." written
Their direct, witty approach is what makes these self-evident truths powerful.
Today, I’ll define aphorism and show you how these handy little sayings make your writing more memorable.
Both sayings highlight the benefits of waking up early.
Examples of Aphorisms for Success
Opportunities don’t happen.
This is especially true if the excuse is a lie.
The complete quote was, A Jack of all trades and master of none, but oftentimes better than a master of one.
Not so much.
As they say, Nothing ventured, nothing gained.

fdiownsilpge

(spyiazoe, 2022.06.02 01:19)

<a href="http://erythromycinn.com/#">erythromycin eye ointment for newborns</a> fougera erythromycin ophthalmic ointment

qtolfrfuztni

(wbhnwo, 2022.05.08 09:22)

hydroxycholorquine <a href="https://keys-chloroquineclinique.com/#">chloroquine tablet</a>

Схемы заработка в онлайн казино мостбет

(RismeReon, 2022.04.29 21:46)

мостбет лицензионная казино [url=http://mdday.ru/wp-includes/images/pages/mostbet_az_resmi_sayti.html]mdday.ru[/url]

Подскажите на счет мостбет сайт

(LierseReon, 2022.04.26 17:10)

мостбет казино https://www.baby-country.ru/forum/topic.php?forum=20&topic=36380

Wisdоm is а mixturе of еxpеrience, courage аnd intelligеnсe

(Frenchmxjf, 2022.03.23 12:11)

Whеn lооking fоr wise words, the best onеs often comе from оur еlders.

игровое казино х

(ZielaLesee, 2022.03.02 10:32)

без всякого сомнения для вас техподдержка сайта

https://www.deviantart.com/evgenidz/journal/Untitled-902210785

wfbqDEQLL

Usaclelsslobe

(poiplornerb, 2022.02.08 10:41)

<a href="https://stromectoleth.com/">stromectol pill for humans
</a>

Usaclelsslobe

(poiplornerb, 2022.02.04 23:40)

<a href="https://stromectoleth.com/">ivermectin 9 mg tablet
</a>

Nag with knock off vulgar payment dispensary

(Jazierstods, 2022.01.27 16:52)

tecnicas stromectol sans ordonnance en pharmacie
tapirpenyu ivermectin dog dosage
<a href="http://ivermectin-3mg.net/#">ivermectin 3 mg over the counter
</a> - stromectol where to buy
[url=http://ivermectin-3mg.net/#]ivermectin 6mg tablets
[/url] lenten ivermectin for heartworms

уличный тренажер лыжи

(burenokDes, 2022.01.19 17:17)

<a href=http://www.fc-lubertsy.ru/best_players.html>Уличные тренажеры для детей купить.</a>
<a href=http://zdrav-sila.ru/Catalog/0/469>Описание манжета для ног.</a>
<a href=http://multigonka.com.ua/index.php?go_id=viewuser&u_id=416>Антивандальные уличные тренажеры.</a>
<a href=http://bckiev.com.ua/ua/club/cheerleaders/>Детские тренажеры для улицы.</a>
<a href=http://mymaechka.ru/jcontact.htm>Тренажеры для улиц.</a>

generic cialis cialiswithdapoxetine.com

(cheap cialis, 2022.01.02 13:41)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">can ubuy cialis on streets</a> cialis price

Nag with discount broken-hearted price dispensary

(Faziddaf, 2021.12.29 20:49)

druk how long does ivermectin last
landschaft ivermectin for ringworm in cattle
<a href="http://ivermectin-3mg.net/#">ivermectin 12 mg tablets for humans for sale
</a> - stromectol 3 mg tablets
[url=http://ivermectin-3mg.net/#]buy ivermectin 6mg tablets
[/url] uvre stromectol lice

cheap cialis cialiswithdapoxetine.com

(cialis with dapoxetine overnight to, 2021.12.29 20:11)

cialis alternative <a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">buy cialis usa</a>

buy cialis usa cialiswithdapoxetine.com

(generic cialis, 2021.12.25 18:51)

cialis dosage <a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">can ubuy cialis on streets</a>

купить уличный тренажеры

(burenokDes, 2021.12.24 08:33)

Купить на складе:есть.Спортивный уголок "Юнга мини"
[url=http://happykiddi.com.ua/ulichnyie-trenazheryi/ulichnyie-trenazheryi-1] уличные тренажеры от производителя цены[/url] распродажа у популярного завода игровых для дома дворовые турники для улицы . Магазин оборудования для площадок Киддишоп доставку осуществляет к Вам домой по всей Украине : Днепр , Киев , Львов , Полтава , Сумы , Херсон, Хмельницкий курьерской компанией Интайм или транспортом завода без предоплаты в течении 3-4 дней после заказа. Стоимость доставки 1350 гривень.

cialis price cialiswithdapoxetine.com

(can i take cialis with daxpoteine, 2021.12.22 16:46)

cialis alternative https://cialiswithdapoxetine.com/

cialis pills cialiswithdapoxetine.com

(cialis black is it safe, 2021.12.19 21:19)

cialis 20mg <a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis black is it safe</a>

cialis dosage cialiswithdapoxetine.com

(cialis tadalafil & dapoxetine, 2021.12.16 13:41)

cialis price <a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">buy cialis usa</a>

buy cialis usa cialiswithdapoxetine.com

(cialis tablets, 2021.12.12 04:07)

<a href="https://cialiswithdapoxetine.com/#">cialis coupon</a> buy cialis online


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »